Intervju med Adam och Niklas!

Moment är nu slut för den här gången och det har blivit dags att blicka framåt! Imorgon stänger ansökan till att bli projektledare för Moment 2020. Läs intervjun med Adam och Niklas som berättar hur deras roller som projektledare samt vice projektledare har sett ut!

 

Hur har det varit att vara projektledare och vice projektledare för Moment 2019?

Adam: Att vara projektledare har varit ett väldigt roligt och givande uppdrag. Det är väldigt inspirerande och har gett mig mycket energi att se när alla jobbar tillsammans mot samma mål.

Niklas: Det var svårt att i början se hur allt skulle sluta och det har inneburit mycket arbete och många sena samtal. Rollen har växt med tiden och det har varit en otroligt rolig känsla att se hur allting har skapats och växt fram!

 

Vad har era roller inneburit?

Adam: Som projektledare har jag varit ytterst ansvarig för hela projektet och att allt går i rätt riktning. Jag har varit lite av en allt i allo och hjälpt till inom alla områden där det behövts.

Niklas: Jag har främst varit ekonomiskt ansvarig och övriga roller har byggts upp med tiden. Mycket handlar om att hjälpa till där det behövs! Mer specifikt har jag bland annat varit ansvarig för kontaktsamtal, företagskontakt och att koordinera kampanjer under året.

 

Vad har varit roligast?

Adam: Det roligaste har varit att träffa alla människor, se hur allt växer fram och att alla som deltar blir som en enda stor familj. Det har också varit roligt med alla företagskontakter.

Niklas: Den sociala biten, att lära känna hela gruppen och skapa saker tillsammans. Det har även varit väldigt lärorikt att ha så mycket eget ansvar.

 

Vad har varit utmanande?

Adam: Det har varit utmanande att arbeta med Moment samtidigt som att plugga heltid och få skolan att gå ihop. Det har varit en hög arbetsbelastning samtidigt och det har varit en utmaning att hantera stressen som det har inneburit.

Niklas: Skolan har kommit i kläm och det har varit svårt att hinna lägga tillräckligt med tid på plugget. Sedan har det varit mycket bärande och sena kvällar, särskilt inför den stora värdsittningen.

 

Vad tar ni med er?

Adam: Bara man går in för något så kommer man att klara det. Allt löser sig när man ger allt för det och det krävs att man lägger ner arbete för att nå hela vägen fram. Allt engagemang är fantastiskt och den blir en sån sjuk drivkraft när alla jobbar mot samma mål tillsammans. Man behöver varandra för att klara sig genom tuffa perioder. Jag kommer verkligen ta med mig all erfarenhet som jag fått av att leda ett sånt här stort projekt, detta är något jag aldrig kommer att glömma.

Niklas: Det här är den första stora rollen för mig och har inneburit mycket ansvar och lärdomar. Strukturen inom Moment är som ett riktigt företag, så det är riktigt värdefulla erfarenheter som jag kommer ta med mig ut i arbetslivet. Jag har även lärt känna mig själv bättre och hur jag fungerar som ledare.

 

Vad har ni för tips till nästa projektledare samt vice projektledare?

Adam: Se till att prata med tidigare projektledare för Moment som kan ge dig stöd och vet vad du går igenom. Våga göra din egen grej, var inte rädd för att gå ifrån hur det tidigare sett ut och testa nya saker. Du har en stor chans, ta till vara på den och gör det på ditt sätt.

Niklas: Var inte rädd för att testa och köra! Som vice sköter du bokföringen vilket kan kännas svårt till en början om det är helt nytt, men du lär dig snabbt. En annan viktig sak att tänka på är att ha framförhållning, gör schema och skriv listor på vad som behöver göras. Det är mycket att göra, men glöm inte att stanna upp och njuta av det som händer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *