Combitech

Militärfärgade modellsimuleringar hos Combitech


Salen ljuder av prassel från varierande wraps, samtidigt som klicken från läskburkar sprider sig. Studenternas röster skapar ett sorl där endast de närmsta samtalsämnena är urskiljbara. Det kommer upp nyfikna frågor om vad Combitech är för företag, om de erbjuder sommarjobb, samt om någon har sett dem tidigare i samband med Moment. Klockan slår tillslut tolv och en röst höjs och markerar att dagens lunchseminarium ska sätta igång. Av mekanikcheferna Jonas Lagerqvist och Thomas Blomborn välkomnas vi till en timme innehållande virtuell produktionsutveckling. På Jonas initiativ genomförs en gemensam öppning av de resterande läskburkarna och tilläggsvis hörs Jonas säga med glimten i ögat “Ni som vågar er ner efteråt och vill ställa frågor får även lite godis”, vilket resulterar i timmens första skratt.

Thomas kastade sig in i ingenjörernas arbetsvärld efter examen 2002 från KTH:s maskinteknik och lättkonstruktion. Hos ABB började han med FEM-beräkningar1 och sprängtester i fartygs maskinrum. Senare bar det iväg till Scania som konstruktör samt Scania Engines som certifieringsingenjör. 2012 gjordes näst sista stoppet vid Atlas Copco som produktingenjör innan Thomas tillslut hamnade hos det trivsamma Combitech. Genom dessa år har många nya lärdomar slagit rot, men framförallt insikten att utbildningen aldrig når sitt slut. Efter examen utvecklas individen fortsättningsvis genom kurser samt nya projekt och uppdrag. I samband med detta anses det viktigt hur du väljer din chef eftersom det är en av faktorerna som påverkar din egen framfart mot nya kunskaper.

1 FEM – Finite Element Modeling

2007 var det dags för Jonas att springa ut från dörrarna här på Maskin. Hans resa började hos Atlas Copco som konstruktör och vidare som konsult och beräkningsingenjör. Som beräkningsingenjör verkar han ha trivts då han hos Scania buss, Volvo Trucks och Saab Aeronautics fortsatte på samma spår. 2016 anlände han hos Combitech som konsultchef. Genom de många korta uppdragen har han skapat sig en bredd, samtidigt som han hos Scania fick möjligheten att slå sig ner i en grupp. Jonas lärde sig att digitalisera gamla ritningar, effektivisera CAD-modelleringar, samt beräkna utmattningar och spänningar hos bl. a. svetsförband. Slutligen fick han en ordentlig inblick i säkerhetstänket kring utvecklingen av Gripen. På sin nuvarande arbetsplats är de ca 20 personer. Där tillkommer personalansvar och kundkontakt av stor vikt. Jonas vill även passa på att slinka in en bild med jordnötssmör, vilket en nyfiken student uttryckligen reagerar på. Därav kommer tillägget “sen älskar jag jordnötssmör” som bidrar till ett nervöst skratt i salen.

Hos Combitech satsar de mycket på utbildning externt och internt. De ser sina konsulter som företagets produkt, varför de lägger stor energi på att trimma och utbilda dem. De är ca 500 mekanikkonsulter där den andra stora delen jobbar med utveckling av mjukvara. Omsättningen rör sig om ca 2 miljarder nu om året och ökar stabilt, vilket även blir ett ord som beskriver anställningen tillsammans med trygghetsgivande. Combitech är färgade av försvar och militära sektorn, varifrån deras största kunder kommer. De försöker dock växa utanför och jobbar exempelvis med kundnära produkter tillsammans med Electrolux. Volvo och Scania är annars stora kunder och slutligen finns uppdrag inom racing.

Processen från en idé till färdig produkt är vid manuellt arbete lång och går ytterst sällan framåt med raka kliv. Virtuell produktutveckling blev en lösning som förenklat händelseförloppet betydligt. I 3D-modeller kan majoriteten av behövd data ingå, vilket innebär att man tidigt kan identifiera eventuella krockar. Fortsättningsvis kan arbetsteamet jobba parallellt och administrationen minskar liksom investeringskostnaderna. Ytterligare kan man laborera kring material och eventuella inköp av nya verktyg. MBD2 har alltså blivit ett vinnande koncept inom produktutvecklingen då fysiska prövningar kan uteslutas tills “klar” produkt.

Som konsult får du en mer varierad arbetsplats i jämförelse med rådande detaljfokus hos ett större företag. Combitech ger möjligheten till kontinuerlig kompetensutveckling hos sina arbetare med traineeprogram och kursveckor från start. Under de senaste 1,5 åren har de tagit emot 25 nyexaminerade studenter och ser fram emot fler nyfikna ansikten.

Louise Sverin
Reportervärd
Moment 2018

 

2  Model Based Definition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *