AstraZeneca

Där även maskinare kan vara med och förbättra liv

Förra året var AstraZeneca ett av de företag som deltog i Kompassen, Moments egen Talkshow. Caroline Forswall var deras representant och redan då fick Moment god inblick i företagets arbete för jämställdhet och hur de byggt upp sin världsledande tablettfabrik. I år har vi AstraZeneca tillbaka i Moment, vilket vi naturligtvis är mycket glada över! De kommer ställa ut på mässan den 1 februari i Nymble och deltar även som ett av möjliga företag att söka kontaktsamtal till. Vi har därför tagit pulsen på var AstraZeneca befinner sig idag och vad som har hänt hos dem sedan förra året.

En av världens största tablettfabriker ligger i Södertälje och arbetar med läkemedel som dagligen förändrar liv genom att flytta fram forskningens gränser. På fabriken strax utanför Stockholm produceras årligen ca 11 miljoner tabletter och kapslar vilket är en av anledningarna till att de kan bibehålla sin position som en av världens största. Tillverkningsenheten i Södertälje har flaggskeppsstatus i företagets produktionsnätverk, vilket gör dem till intern lanserings-site för nya läkemedel inom tabletter och kapslar. Det finns därför särskilda funktioner på plats för att ta över och utveckla storskaliga produktionsmetoder för nya läkemedel i ett nära samarbete med deras Forsknings- och utvecklingsorganisation. Det globala, innovativa bioläkemedelsföretaget från Sverige är ett av landets största exportbolag och exporterade 2016 läkemedel för 40 miljarder kronor. Deras fokusområden finns inom forskning, utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel.

I AstraZenecas Södertäljefabrik arbetar 4200 av deras 6700 svenska medarbetare och där har företaget dessutom ett tätt samarbete med KTH. AstraZeneca har där utvecklat nya utbildningar inom Maskinteknik tillsammans med KTH i Södertälje för att täcka sina framtida kompetensbehov. Samarbetet med KTH och maskintekniska utbildningar är alltså stort.

Utöver sitt dagliga arbete med att rädda liv finns det många andra frågor som är viktiga för AstraZeneca att arbeta med. Bland annat har de riktigt bra statistik vad gäller jämställdhet med ca 50% kvinnliga chefer och medarbetare. De arbetar också aktivt med miljö och hållbar produktion ur ett långsiktigt perspektiv.

Det AstraZeneca ser mest fram emot med Moment är chansen att få träffa engagerade, motiverade och ansvarstagande studenter som visar intresse för AstraZeneca som framtida arbetsplats. Det är också viktigt att man delar deras passion för att fortsätta förbättra livet för patienter runt om i världen. AstraZeneca utvecklas ständigt för att fortsätta ligga i framkant inom deras verksamhetsområde, vilket tillåter stora utvecklingsmöjligheter för den som vill och är driven.

För alla AstraZeneca-intresserade besökare tipsar de om hur man gör bästa intryck på just dem “Visa att du är intresserad av vår verksamhet. Ställ frågor och reflektera över hur du kan bidra till oss som företag.”

Om just du nu vill få mer kontakt med AstraZeneca finns det möjlighet att söka kontaktsamtal hos dem. Mer info om det hittas på Moments hemsida www.momentkth.se/kontaktsamtal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *